Ugrás a fő tartalomra

1149 Budapest, Várna utca 23.


06-70-502-3058

Széchenyi 2020

Egyéb képzéseink


A felnőttek a megváltozott képzési rendszernek köszönhetően több mint 400, szakmai képzés keretében megszerezhető, szakképesítés közül választhatnak. A szakmai képzésben való részvétel feltételeit és a képzés időtartamát a Programkövetelmények (PK) határozzák meg.

A tanórákat heti 2-3 alkalommal az esti órákban vagy hétvégi napokra szervezik, az elméleti órák nagy részét az online térben tartják az intézmények. A gyakorlati ismereteket általában már meglévő ismereteik igazolásával igazolhatják a képzésben résztvevők.

A szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzést képesítő vizsga zárja és a sikeresen vizsgázók államilag elismert szakképesítést tanúsító képesítő bizonyítványt kapnak.

Szakmai oktatás az OKJ után

Az egyre átláthatatlanabb OKJ rendszer nagy kihívást jelentett mindenki számára, így időszerű volt az új több szempontból is előnyösebb képzési rendszer kialakítása.
Még jobb, még hatékonyabb keretek között nyújtott képzési kínálat a felnőttképzőknél.
Természetesen az új oktatási rendszerben is, a választott pályára lépéshez szükséges államilag elismert végzettséget lehet megszerezni.
OKJ-s képzés a hatályos jogszabályok alapján már egyáltalán nem indítható. Olyan előírások léptek életbe, amelyeket már csak az új szakmai oktatási rendszerben elvégzett képzések teljesítenek.
A korábbi OKJ-s képzések sokat veszítettek a piaci értékükből. Az új szakmai oktatásokra letisztultabb, átgondolt és megalapozott rendszerként tekintenek a munkaadók, ahol egyértelmű, hogy egy képzés mire irányul, milyen tartalommal működik és milyen tudást ad. Az új rendszer indulásánál az alapfeltételek között szerepelt, hogy aktuális és frissen fejlesztett tudáscsomagokkal induljon. 
Jó hír a vizsgák rendszerének átalakításával a díjazási opciók is megváltoztak. A központosított vizsgáztatás lehetővé tette a költségek csökkentését, így lényegesen kedvezőbb díjért jelentkezhet mindenki a záróvizsgára, melynek 50 ezer forint lett a maximuma.
A COVID-helyzet minden órát a virtuális térbe száműzött, de miután visszatértünk a normál kerékvágásba, a szükséges óvintézkedések mellett a képzések tanteremben is folyhatnak. Sokaknak azonban továbbra is nehézséget okoz az órák látogatása, hiszen a munka, család és egyéb tennivalók mellett nem könnyű megoldani az egész napos távolléteket. 
Az új oktatási rendszerben ötvöztük a kétféle részvételi lehetőséget és akinek így hatékonyabb, most is online tud bekapcsolódni a képzési napokon. 
Az OKJ keretében nem volt mód képzési hitel felvételére, az új oktatási rendszer azonban lehetővé tette, hogy ezzel is segítse és ösztönözze a tanulni vágyókat.
A Gyakran Ismételt Kérdések és a már megtapasztalt, tényleges előnyök alapján állítottunk össze a legfontosabb szempontokat. Tekintsék meg új képzési kínálatunkat, gyűjtsék össze az infókat, és ha szeretnének belevágni a tanulásba, segítünk megtalálni a legjobb lehetőséget!

 

Felnőttként az iskolában szakmákat és szakképesítést is szerezhetek?

Igen. Az első két szakma megszerzését felnőttképzési jogviszonyban is, továbbá az első szakképesítés megszerzését az első képesítő vizsga letételéig ingyenesen biztosítja az állami szakképző intézmény és az együttműködési megállapodással rendelkező nem állami szakképző intézmény annak, aki a szakképzésben ingyenes részvételre jogosult.

 

SZAKMAI KÉPZÉSEINK

 

 

Engedélyszámok:

E/2020/000118

B/2020/002321

E-001413/2016

Elérhetőség:

1149 Budapest, Várna utca 23.

+36-70-502-3097KIMIKK
ACMINEUS Kft.AIRPORT SERVICE BUDAPEST Zrt.Antenna Hungária Zrt.Baker HughesBELVÁROS-LIPÓTVÁROS KÖZTERÜLET-FELÜGYELETBKV VJSZBonit Corp Kft.BTBudapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Polgármesteri HivatalCISCOCONTINENTAL MAGYARORSZÁGCriterion Zrt.deutschetelekomitsolutionsE-ON Kft.EGISElektronika Vonala Security Kft.ELMŰ Hálózati Kft.ÉMI-TÜV SÜD KftERZSÉBETVÁROS RENDÉSZETI IGAZGATÓSÁGAEventsec Kft.FANUCFESTOForest-Vill Villamosipari és EnergetikaiGanz Kapcsoló- és Készülékgyártó Kft.GEHTTP AlapítványIbiden Hungary Gyártó Kft.Kovill Trade KftLeVaTech Service Team Bt.metALCOM Zrt.Micro-Top Kft.Mol-Controll Kft.NCT Akadémia Nonprofit Kft.NEO Rendszerház Kft.PEMŰ MŰANYAGIPARI ZRT.Richter Gedeon Nyrt.SIEMENSSzentinel Group Kft.TMXTUNGSRAMVeco-Vill Kft.VIV ZrtWebváltó Kft.
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

   1149 Budapest, Várna utca 23.

  • Telefon: 06-70-502-3058

   E-mail: bmszc@bmszc.hu

   OM azonosító: 203058

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001413/2016


  2024Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum