Budapesti Műszaki
Szakképzési Centrum

default-logo
BMSZC Logo

V. IT Essentials országos szakmai verseny

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum az IT Services Hungary Kft. szponzorálásával rendezte meg a Cisco IT Essentials tananyagára épülő ötödik országos szakmai versenyt.

A BMSZC ezzel a versennyel csatlakozott a Szakképzés Európai Hetének rendezvénysorozatához, és felkerült az Európai Bizottság által összeállított és közzétett webalapú térképre.

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=1261#section_event

https://szakkepzesihet.hu/

A verseny szervezésének az volt a célja, hogy az IT Essentials tananyag oktatását végző szakképző intézmények diákjai összemérhessék tudásukat, továbbá találkozzanak, és szakmai tapasztalatcserét folytathassanak az oktatók. A verseny szeretné felhívni a figyelmet az IT Essentials tananyag fontosságára az informatikai szakképzésben, és létjogosultságára a gyors ütemben fejlődő informatikai világban.

Az IT Essentials tananyag 2012-től markánsan jelen van az Országos Képzési Jegyzék informatikai szakképesítéseinek szakmai és vizsgakövetelményeiben, továbbá kerettanterveiben az Információtechnológiai alapok tantárgy keretein belül.

A verseny népszerűségét mutatja, hogy az elmúlt öt évben folyamatosan nőtt a jelentkezők száma, ebben az évben 24 szakképző intézmény 498 diákja nevezett be a versenyre. A döntőbe hat intézmény tizenhárom diákja jutott be, helyszíne a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Néhány adat:

A verseny kétfordulós.

Elődöntő

Időpont: 2017.10.26. 14:00- 15:00

Lebonyolítás: online teszt feladatok megoldása a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Moodle szerverén (60 perc)

Létszámadatok:

Nevezett tanulók: 498, megoldotta: 418

Intézmények száma: 24

Döntőbe jutás: 84-98 %-os teljesítménnyel

Eredmény

Döntő

Időpont: 2017.11.23-24.

Lebonyolítás: teszt feladatok (60 perc), szimulációs feladatok (60 perc) és gyakorlati feladatok megoldása (180 perc)

Létszámadatok:

Tanulók száma: 13

Intézmények száma: 6