Budapesti Műszaki
Szakképzési Centrum

default-logo

„Szakma Sztár 2018” – OSZTV döntő

2018. április 23-25. között rendezték az idei Szakma Sztár Fesztivált, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 43 szakképesítésben Budapesten, a Hungexpo területén az MKIK szervezésében. A versenyek célja továbbra is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák ‒ beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált, érettségire épülő szakmákat ‒ társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakma tanulás népszerűsítése révén, melynek kiemelt üzenete: „A jó szakma felér egy diplomával!”.(Forrás: www.szakmasztar.hu)

A verseny 1-2. napján több tízezer látogató tekintette meg a versenyszámokat (általános iskolás, középiskolás diákok, tanárok és szülők).

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum 3 szakmacsoport, 9 szakképesítés döntőjének megrendezéséhez járult hozzá humán és tárgyi erőforrások biztosításával. Az Informatika szakmacsoportban hat szakképesítésben (CAD-CAM informatikus, Gazdasági informatikus, Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető, Informatikai rendszerüzemeltető, Műszaki informatikus és Szoftverfejlesztő) versenyeztek a tanulók. A Gépészet , a Vegyészet és a Távközlés szakmacsoportokban egy-egy szakképesítésben (Gépgyártástechnológiai technikus – Vegyésztechnikus – Távközlési technikus) versenyeztek a tanulók.

A versenyszámok mindegyike érettségire épülő, emelt szintű OKJ-s szakképesítés követelményrendszerére épült. A versenyzők teljesítményük alapján kaphattak OKJ-s vizsgamentességet és 30 többletpontot a továbbtanuláshoz, továbbá értékes díjakat a szponzoroktól.

A szakképesítések kiemelt szponzorai:

  • IT Services Hungary Kft.
  • Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
  • MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt.
  • MVM Informatika Zrt.
  • NISZ Zrt.
  • DIGI Kft.
  • Audi Hungária Zrt.
  • MOL Magyarország

 

Médiamegjelenések:

A XI. Szakma Sztár Fesztivál médiavisszhangja erőteljes volt, a közszolgálati televízió (MTVA) csatornái mellett az országos sajtó és az internetes hírportálok is tudósítottak az eseményről, valamint a megyei médiák is megjelentek a rendezvényen.

A verseny honlapja: www.szakmasztar.hu

A versenyen készült fotók és a BMSZC-s tanulók eredményei megtekinthetők a BMSZC honlapján.